10- AMELİYAT SONRASI TAKİP VE TAVSİYELER

Ameliyattan sonraki sabah hasta emici hortum (vakumlu dren) ile birlikte taburcu olmasını öneriyoruz. Bundan maksat onarım bölgesinin hem basıya uğrayan bir bölge olması, hem de hareketli bir bölge olması nedeniyle o bölgede birikmesi muhtemel sıvının dışarı alınması, böylece iyileşme gecikmesi ve iltihap riskinin azaltılmasıdır.

resim

Hastanın yürümesi, yara üzerine oturması, sırtüstü yatması serbesttir. Ancak ilk bir hafta boyunca yara üzerine uzun süreli ağırlık verilmesi, yarayı aşırı derecede gerecek şekilde davranılması uygun değildir. Tuvalete oturulabilir ve pansumanı kirletmeyecek şekilde temizlik yapılabilir.

İlk 5 gün antibiyotik ve ağrı kesici kullanılması önerilir. Dren taburcu olduktan 2-3 gün sonra çekilir. Bir hafta kadar daha yara pansumanla kapatılır. Bir hafta dolduktan sonra pansuman kaldırılarak banyo yapılabilir. İki hafta dolduktan sonra dikişler alınır ve hasta işine devam edebilir. Nadiren alt uçya yara iyileşmesinde zorluk ve gecikme olabilir.

İlki ameliyattan 15 gün sonra olmak üzere 3 ay boyunca her 15 günde bir tüm kalça ve anüs bölgesindeki kıllar, tüy dökücü kremler kullanılarak temizlenmelidir. Yürüyüş ve hafif eksersizlerin yapılmasında sakınca yoktur. Futbol vb. ağır sporlar 3 ay dolduktan sonra yapılabilir. Yara problemi olmadıkça uzun süreli takip gerekmez.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp

Bir başlık ekleyin kopyası

Bir başlık ekleyin kopyası 2

Bir başlık ekleyin